Kariyer | Konular | Kitaplık | İletişim

Zamanınızı Başarılı Değerlendirmeniz İçin 20 Basamak

1.Hedeflerinizi belirleyiniz,bunları yazıyla ifade ediniz ve sonra önceliklerine göre sıraya koyunuz. Sizin için yaşamınızda nelerin önemli olduğundan emin olunuz.

 
2.Hedefleriniz üzerinde odaklaşınız,etkinliklerinizin değil.En önemli etkinlikleriniz size hedeflerinize ulaşmada en yararlı olanlardır.

 
3.Her gün için temel bir hedef belirleyiniz ve ona ulaşınız.
 

4.Zamanınızı nasıl kullandığınızı analiz etmek için periyodik olarak zaman aralıklarını kaydedin,kötü alışkanlıklarınız varsa yaşamınızdan atın.

 
5.Hedeflerinize ulaşmak için,yaptığınız her şeyi analiz edin.Ne yaptığınızı,ne zaman yaptığınızı, neden yaptığınızı tespit edin.Kendinize şunu sorun. "Bunu yapmasaydım ne olurdu" eğer yanıtınız "hiç birşey olmazdı",olursa,yaptığınız şeyi durdurun.

 
6.Her hafta yaşantınızda boş yer kapsayan en bir şeyi atın.
 

7.Zamanınınızı planlayın.Her hafta için bir plan yapın.Kendi kendinize şunu sorun "bu hafta sonuna kadar neyi-neleri tamamlamayı ümit diyorsun,ve bu sonuca ulaşmak için neler yapmaya ihtiyacın var?" .
 

8.Her gün için yapılması gerekenler listesi yapın.Bu listenin,günlük hedefleri,öncelikleri,yaklaşık ne kadar zaman alacağını içerdiğinden emin olun.Rast gele etkinliklere yer vermeyin.

 
9.En önemli şeyleri tamamlayabileceğinizden emin olacak şekilde zamanınızı her gün programlayınız, beklenmedik beklentilerin de karşınıza çıkacağından,belirli boşluklar bıraktığınızdan emin olunuz.

 
10.Biliniz ki çalışma gününün ilk saati en verimli olanıdır.
 

11.Yapacağınız her bir iş için zaman sınırları oluşturun

 
12.Bir işi bir kerede en doğru biçimiyle yap ki,daha sonra tekrar o iş için zaman harcamak zorunda kalma.
 

13.Yaşamından tekrar tekrar olan yakınmaları,sızlanmaları at.Neden bazı şeylerin yanlış gittiğini belirle.Sonunda tepki verme yerine,önceden önlem almayı öğren.
 

14.Günün sessiz bir zaman aralığını en önemli işinizi yapmak için sabitleştirin.
 

15.Başladığınızı bitirme alışkanlığınızı geliştirin.Bir şeyden bir başka şeye atlamayın,ardınızda birçok yarım kalmış iş bırakmayın.
 

16.Ertelemeyi,geciktirmeyi,ağırdan almayı yenin.Onu şimdi öğrenin.
 

17.Daha iyi zaman denetimini günlük alışkanlık edinin.Hedeflerinizi oluşturun,öncelikle yapmanız gerekenleri belirleyin,zamanınızı planlayın ve programlayın.İlk şeyi ilk önce yapın.Programlanmamış bir şeyi yapmaya doğru olan iç dürtünüze direnin. Etkinliklerinizi gözden geçirin.
 

18.Çok önemli şeyleri yapmanız gereken durumlarda,daha az önemli olanlar üzerinde asla zaman harcamayın.
 

19.Kendiniz için zaman ayırın,(hayal kurmaya,rahatlamaya ve yaşamaya)

 
20.Size has biz zaman felsefesi geliştirin,zaman sizce ne anlama gelmektedir,ve zamanın sizin yaşantınızla nasıl bir bağlantısı vardır.
 

misafir arkadaşım karamsarca dışarının acımassız olduğu söylüyor..
ona canı yürekten şunu söylüyorum Mavla bizi asla dürüst iken zalimin pençesine atmaz yok öyle şey.. bilal gibi hissedersen eğer islamın özünü ve ruhunu yaşamda Allah şunu daima sana hissettirir.. "NE OLUSA OLSUN DOĞRU İSEN VE SAMİMİ İSEN SEN KAAZANIRSIN" sonuç mu diyorsun ha orda tartışılır çok şey vardır.. çünkü yorum farklılığı işin içine girerse hikmeti anlayamayız.. sağlam kimliğinde yaşamın her merhalesinde şaşmayan insanın zilleti yoktur ama zorluğu vardır.. ben bunu çok hissettim.. Allah şefkat tokatını atar .. kul bu tokatın nerden geldiğini bilir. çünkü ona bildirilir.ama hatalarda ısrar olursa ZULUMKAR OLMA SIFATI VE HER İŞİNDE BEREKETİN NURUN OLMAMASI BAŞLAR Kİ o da kul kendi eliyle yapar. sevgili arkadaşıma inanç paylaşımı yapmak istedim sadece isyanvari, reddetmek değil asilce ve onurlıca yaşamaya lezzet anlayışıyla bakmak.. asaletin onurun olduğu her zorluk insanı ihya eder çünkü..o bakımdan yeterki değeri hakeden bir inanca, işe, eşe, çocuğa, aileye, arkadaaşa sahip olalım inşalalh çünkü aancak keyifle çalışmak budur ancak

Zamanın doğru değerlendirilmesi gerçekten çok önemli.Özellikle de insanın hayatında belirli hedeflerinin olması ve bu hedefler doğru atılacak adımların belirlenmesi,uygulanması bir çok açıdan fayda sağladığı gibi insan psikolojisi için de fevkalade önemli.İnsan hep bir amaç için yaşar;amaç belirlemek insanı yaşama bağlar.Tabi bu hedeflerin insan hayatına gerçekten yararlı olacak şeyler olması gereğiyle..
Yukarıda zaman değerlendirilmesi için gerçekten çok güzel bir derleme yapılmış.Ben birçok psikolojik ve bireysel gelişim kitaplarında bu tür tavsiyelere rastlıyorum.Beyni pozitif ve doğru düşüncelerle doldurmak gerek;çünkü beyin sürekli çalışır,düşünür;boş bırakılırsa,zararlı düşüncelerin gelmesi olasıdır,doğru hedeflere yönlendirilirse üretkenlik artar.Bu psikolojik bir yaklaşım tabi.Bir de işin şu yönü var ki;ömür zaten kısa,son bulacağı vakit ise bilinmiyor.Bu durumda iki cihan için de en verimli yaşam biçimini oluşturmada planlama çok önemli diye düşünüyorum ben.İkinci en önemli adım ise uygulama ve adımların değerlendirilmesi.
Paylaşım için çok teşekkür ederim; yararlı bir derleme olmuş.Allah razı olsun..


Kategoriler

- Başarı - Eğitim - Kişisel Gelişim - Hedef - Ticaret - Muhammed Bozdağ - İletişim - Nasihatler - Kariyer - Dua - Para - istemek - çalışmak - İslam - Abdülhamid Han - iş hayatı - Haber - Ekonomi - Osmanlı Sultanları - Rizik - Karar - Meslek - Osmanlı - Zaman Yönetimi - şükür - Motivasyon - Liderlik - Hedef Belirlemek - II. Abdülhamid Han - alışveriş - Para Kazanmak - istek - Arastirma - Osmanlı Devleti - yaşam - çalışmanın hedefi - Kriz - Hikayeler - Sorumluluk - İşsizlik - özgüven - Dünya Hayatı - Zaman - Nimete şükretmek - İslami ölçüler - içtenlik - duanın kabulü - İmaj - Modelleme - Helal Kazanç

MollaCami.Com